---
---
Biep en Lú - vooral internet ontwerp - wie
---

Biep en Lú staat voor Bianca van Bers (Biep) en Lútsen Stellingwerff (Lú).

Op 26 mei 1998 schrijven Lútsen Stellingwerff en Bianca van Bers zich in bij de Kamer van Koophandel als Biep en Lú Multimediale en Grafische Vormgeving V.O.F. Daarmee is Biep en Lú een feit.

Niet alleen zakelijk maar ook privé hebben Biep en Lú een relatie. In 2005 zijn ze zelfs getrouwd!

Bianca en Lútsen leren elkaar kennen op de Akademie voor Industriële vormgeving (de huidige Design Academie), waar ze allebei afstuderen in de richting Mens en Informatie, zeg maar de grafische richting. Al tijdens zijn studie specialiseert Lútsen zich richting mutimedia en webdesign, o.a. door stages bij Mediamatic en het project New Topia op het Philips NatLab.

De eerste jaren van Biep en Lú werkt Lútsen ook part-time als internet ontwerper bij Dietwee. Hier levert hij onder anderen een belangrijke bijdrage aan het ontwerp van de website voor mobiele-telefonie aanbieder Ben. Eind 2002 gaat Lútsen full-time als Biep en Lú werken. Als Biep en Lú doet hij nog regelmatig freelance werk voor Dietwee. Samen met Tirso Francés en Michiel de Vreede is hij in 2005 bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het ontwerp van de Postbank website. En in 2006 ontwerpt hij de Maxeda website.

Na enkele jaren Biep en Lú vindt Bianca het tijd voor iets anders. In 2001 gaat ze Psychologie studeren aan de Universtiteit van Amsterdam. In 2005 heeft ze haar bachelor diploma cum laude gehaald en wordt ze toegelaten voor de speciale tweejarige research master. Deze rondt ze in 2007 eveneens cum laude af. Inmiddels is ze aangenomen als A.I.O. en hoopt ze in 2012 te promoveren.

Na zo'n 5 jaar alleen te hebben gewerkt krijgt Lútsen steeds meer behoefte aan een creatief partner. Eind 2006 valt deze behoefte samen met de wens van Dirkjan Brummelman om een eigen ontwerpburo te beginnen, en HoverKraft is geboren. Vanaf midden 2007 gaan alle activiteiten van Biep en Lú dan ook over naar HoverKraft.

Prijzen/nominaties Lútsen Stellingwerff

1999
Ben website ontworpen door Dietwee genomineerd voor ADCN lamp

2002
Lútsen ontvangt een Startstipendium van het Fonds voor de Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst

2003
Website voor Art in Output genomineerd voor de Nederlandse Designprijzen

2004
Het boek Greytones, waarvan Biep en Lú één van de deelnemers is, wordt genomineerd voor het Best Verzorgde Boek.

Referenties

Ardanza
Chess
Dietwee
Edhv
Evoke
FFS
Innofa
MIAT Gent
Moki Last
Nederlands Textielmuseum
Netco
Park
Regionaal Archief Tilburg
Sportura
Staal Christensen
Storrm CS
Studium Generale TUe
VSI