---
---
Biep en Lú - vooral internet ontwerp - nieuws
---

Winnend interieur-ontwerp

02-02-2006

Op basis van hun spectaculaire voorstel is buro Staal/Christensen gevraagd het nieuwe interieur van de onderwijsboulevard van het Deltion College in Zwolle te ontwerpen. Biep en Lú waren betrokken bij de ontwikkeling van het concept en de presentatie van het voorstel.

Het Deltion College bouwt een nieuwe leer- en leefwereld in Zwolle. Deze nieuwbouw gaat er uitzien als een kleine stad met allemaal verschillende gebouwen. Deze gebouwen worden met elkaar verbonden door een transparante en overdekte boulevard.

Voor het interieur-ontwerp van deze boulevard werd aan drie bureaus gevraagd een voorstel te presenteren. Op basis van de presentatie van het voorstel werd vervolgens het bureau gekozen dat het daadwerkelijke interieur mag gaan ontwerpen.

Staal/Christensen vroeg Biep en Lú mee te denken over het concept en de presentatie van hun voorstel. Biep en Lú kwam o.a. met het idee van de lichtbakken aan de gevels. In de lengterichting van de boulevard zijn de logo's te zien van de verschillende bedrijven waarmee het Deltion College samenwerkt. Als vervolgens frontaal tegen de gevel wordt aangekeken waaraan de lichtbakken zijn bevestigd wordt de naam van de studierichting zichtbaar die zich in het betreffende gebouw bevindt.

Voor de video-presentatie maakte Biep en Lú een aantal animaties die de verschillende onderdelen van het interieur uitbeelden, en dacht mee over de montage. Naast de animaties van Biep en Lú bestaat de video-presentatie uit de 3D-animaties van Architectuurproducties. Ook ontwierp Biep en Lú de A0 panelen waarop het interieur-ontwerp werd gepresenteerd.

overzicht nieuws
home
---