---
---
Biep en Lú - vooral internet ontwerp - techblog
---

SlimStat

13-09-2006

SlimStat is een open-source PHP webstatistieken pakket.

Een van de opvallendste mogelijkheden is het feit dat je je statistieken kunt filteren. Door op gegevens te klikken waar je meer over wilt weten (bijvoorbeeld een pagina, een bezoeker of een zoekterm) gebruik je dit gegeven als een filter en zie je alle gegevens die gerelateerd zijn aan hetgeen waar je op geklikt hebt.

Dit klinkt misschien vaag, maar het is echt handig. Om het te ervaren kun je SlimStat het beste zelf installeren. Je hebt hier wel een minimale kennis van PHP voor nodig, maar dan is het vrij makkelijk. SlimStat is inmiddels ook als plug-in voor verschillende CMS systemen beschikbaar (Wordpress, MODx, Nucleus, e.a.)

Niet alleen bestaan er dus SlimStat plug-ins, er zijn ook plug-ins voor SlimStat. Hiermee kan je de functionaliteit van SlimStat op een makkelijke manier verder uitbreiden. Een paar voorbeelden:
SlimView: Standaard zijn alle stats in SlimStat tekst-tabellen. Met deze plugin kan je je stats ook in grafieken bekijken.
Stealth: Met deze plug-in kan je er via een cookie voor zorgen dat je zelf "onzichtbaar" wordt voor SlimStat en je statistieken dus niet vervuilt met je eigen bezoeken aan je website.
GMapped: Visualiseert via GoogleMaps waar je bezoekers vandaan komen.
d_fens: Een cookie plugin vergelijkbaar met Stealth, daarnaast verschillende aanvullingen en uitbreidingen (o.a. een beveiligde log-in).

Behalve via PHP kan je SlimStat ook via Javascript in je website opnemen.

overzicht blogs
home
---