---
---
Biep en Lú - vooral internet ontwerp - techblog
---

Pageflakes

22-06-2006

Met Pageflakes maak je heel makkelijk je eigen internet start pagina. Je kan je pagina inrichten zoals je zelf wilt, en vullen met rss-feeds, nieuws, foto's, files, notities, to-do lists, (delicious) bookmarks en nog (heel veel) meer. In de vorm van zogenaamde flakes kan je deze onderdelen allemaal op je pagina zetten en ordenen. Ook kan je per flake de voorkeuren en opties aanpassen. En is je pagina vol, dan maak je gewoon een volgende pagina aan.

Ik weet dat er meer van dit soort (Ajax) start pagina's zijn op dit moment (de grootsten en bekendsten wellicht Microsoft Live en Google), maar ik vind Pageflakes wel erg goed. Erg gebruiksvriendelijk en laagdrempelig om mee te beginnen, maar tegelijkertijd heel veel mogelijkheden door de vele verschillende flakes die er zijn.

In principe is je pagina alleen voor jezelf toegankelijk, maar je kunt hem ook delen met anderen. Zo kan je bijvoorbeeld ook een eenvoudige project management pagina maken met bijvoorbeeld een kalender, to-do list en gezamelijke bestanden.

Maar genoeg getypt, klik hier en kijk zelf!

Of voor een overzicht van (alle?) Ajax start pagina's klik hier.

overzicht blogs
home
---