---
---
Biep en Lú - vooral internet ontwerp - techblog
---

Etomite snippets

26-08-2005

Voor het open-source CMS Etomite heeft Biep en Lú twee nieuwe snippets geschreven: Show Images en SendAnyForm.

Etomite is het open-source CMS wat Biep en Lú heeft gebruikt voor de Terratorium website. Eén van de voordelen van Etomite is dat het de mogelijkheid biedt "snippets" te gebruiken. Snippets zijn stukken PHP code die in de database van Etomite worden opgeslagen en vervolgens op iedere pagina kunnen worden aangeroepen door een bepaalde code in de pagina te plaatsen. De snippet ShowImages kan bijvoorbeeld vanaf elke pagina worden aangeroepen door deze code in de pagina te plaatsen: [[ShowImages]]. Aan deze code kunnen eventueel ook nog variabelen worden toegevoegd die in de snippet kunnen worden gebruikt.

Naast dat snippets dus een bijzonder flexibele manier zijn om de functionaliteit van Etomite uit te breiden en eenmaal geschreven PHP code overal in een site aan te roepen, bestaat er ook nog de Etomite Snippet Library. Hierin kunnen gebruikers van Etomite hun zelf geschreven snippets plaatsen, of snippets van anderen downloaden om in hun eigen site te gebruiken. Op die manier wordt de funktionaliteit van Etomite voortdurend uitgebreid.

Een korte beschrijving van de snippets van Biep en Lú:

Show Images
Een eenvoudige snippet die het mogelijk maakt om op een pagina alle afbeeldingen uit een bepaalde directory te laten zien. In plaats van elke afbeelding in de HTML code van de pagina te moeten toevoegen hoeft een afbeelding nu alleen maar in de juiste directory geupload te worden om op de pagina te verschijnen.

SendAnyForm
Deze snippet verstuurd álle invoervelden uit een HTML formulier als een e-mail naar een bepaald e-mail adres. Er hoeft dus niet meer in de code te worden aangegeven welke velden verstuurd moeten worden, alles wordt verstuurd, netjes geordend met bij alle data de naam van het bijbehorende invoerveld. Eventueel kan er in de code worden aangegeven dat er velden niet verstuurd moeten worden.

overzicht blogs
home
---