---
---
Biep en Lú - vooral internet ontwerp - werk internet
---

CMS voor Flash websites

Biep en Lú heeft een Content Management Systeem (CMS) voor Flash websites ontwikkeld. Met behulp van dit systeem is het voor klanten mogelijk zelfstandig de inhoud van hun Flash website aan te passen.

Na bij het CMS te zijn aangemeld met een gebruikersnaam en wachtwoord is links op het scherm een uitklapbare boomstructuur van de site te zien. Deze structuur is op dezelfde manier opgebouwd als de website zelf. Door op een onderdeel in deze structuur te klikken kan dit onderdeel worden aangepast. Ook kunnen onderdelen binnen de structuur worden verplaatst, verwijderd of toegevoegd.

Teksten kunnen worden aangepast met een Rich Text Editor, waardoor ook links in de tekst kunnen worden aangebracht en het lettertype kan worden aangepast.

Ook bevat het CMS een media gedeelte. Hiermee kunnen beeld- en tekstbestanden op de server worden geplaatst, die vervolgens weer in de website kunnen worden gebruikt.

Het CMS is eenvoudig en overzichtelijk opgezet en vereist weinig technische kennis. Om het CMS te gebruiken is geen speciale software nodig. Het CMS werkt via internet en kan via een internet browser (bijvoorbeel Internet Explorer) gebruikt worden.

Het CMS draait opdezelfde server als de website en maakt gebruik van PHP en een MySQL database.

Voorbeelden van websites die gebruik maken van dit CMS zijn de sites van Tinker imagineers en mimetheatergroep Bambie

overzicht werk
home
---
spacer
---
---